Politika zasebnosti

Nepremičninska agencija Imodom nepremičnine Marjana Rajšp Sedovšek s.p. zagotavlja, da v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov  - GDPR varuje posredovane osebne podatke uporabnikov teh spletnih strani.


S posredovanjem vaših osebnih podatkov (ime, e-poštni naslov, tel. številka…) preko naših kontaktnih obrazcev na spletni strani Imodom nepremičnine (z izpolnitvijo obrazca ter klikom na: pošlji ponudbo, potrdite, ok..) uporabnik izjavlja, da soglaša z zbiranjem, hrambo in obdelavo osebnih podatkov.

Nepremičninska agencija zbira osebne podatke samo kadar jih uporabnik posreduje prostovoljno. Podatke zbiramo za namene za katere ste jih nam poslali preko kontaktnih obrazcev - v zvezi z nakupom, prodajo, oddajo, najemom nepremičnin, o novih ponudbah nepremičnin. Zbiranje se nanaša na storitve posredovanja v prometu z nepremičninami, katere nepremičninska družba opravlja v skladu z Zakonom o nepremičninskem posredovanju.
 

Vaša pravica je, da svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na ponovno povezavo kontaktnih obrazcev ali preko elektronske pošte na naslov: info@imodom.si. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje  v zvezi z nakupom, prodajo, oddajo, najemom nepremičnin, o novih ponudbah nepremičnin. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.


Pridobljenih podatkov naših uporabnikov ne bomo posredovali nobeni nepooblaščeni fizični ali pravni osebi, ter ne dovoljujemo, da bi jih uporabila katerakoli tretja oseba, brez predhodnega soglasja posameznika.


Upravljavec in pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov posameznikov, ki se obdelujejo v skladu s Politiko varstva osebnih podatkov, je podjetje IMODOM NEPREMIČNINE MARJANA RAJŠP SEDOVŠEK S.P., GLAVNI TRG 17B, MARIBOR, 2000 MARIBOR, DAVČNA ŠTEVILKA SI: 34933972, MATIČNA ŠTEVILKA: 5535156000.

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora.

Nepremičninska agencija Imodom nepremičnine Marjana Rajšp Sedovšek s.p. hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin (v zvezi z nakupom, prodajo, oddajo, najemom nepremičnin, o novih ponudbah nepremičnin) na katere ste se prijavili preko kontaktnih obrazcev, oziroma do preklica.


Nepremičninska agencija si pridržuje pravico napak pri vsebinah in fotografijah objavljenih na naših spletnih straneh. Vsi podatki na naših spletnih straneh so informativnega značaja.


Piškotki

 

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov.